Byte av fönster

Tjenixen alla läsare! Tisdag och det är inte många dagar kvar nu tills en efterlängtad ledighet på fyra veckor kommer, tänk att varje dag de närmaste veckorna få sova ut och inte behöva tänka någonting på arbete. I år blir det en sommar hemma i Härnösand och jag tror faktiskt det kan behövas, jag känner inte riktigt för att åka iväg på några resor utan det kan nog vara skönt att få fira semester på hemmaplan ett år. Innan ledigheten är kommer ska det dock göras lite fönsterbyten och annat här på tomten. Vi har lite av ett problem här uppe i på somrarna och det är att solen tycks inte vilja gå ner, det är ljust ända in på små timmarna och sen ljusnar det väldigt tidigt på morgonen. Det här blir lite problematiskt för någon som redan lider av sömnproblem, men det tycks banne mig finnas en lösning på de flesta problemen. Jag har lyckats hitta någon form av tonade fönster som ska vara starkare och kunna stå emot ljus på ett betydligt bättre sätt än vanliga fönster, vilket är precis vad jag behöver till mitt sovrum. I resten av huset får det gärna vara ljust men just i sovrummet så vill jag ha det mörkt. Däremot så behöver hela kåken fönsterbyten, för de nuvarande rutorna har suttit där ett bra tag och jag tror det kan bli riktigt kallt sen när vintern är här, speciellt med tanke på att gamla fönster har en tendens att släppa in kyla enklare. Det är lika bra att förbereda sig direkt för den kalla temperaturen och genomföra fönsterbyten på hela huset. Jag tänker att fönsterbyten ska genomföras så snart som möjligt så att jag under semestern inte behöver ha det i tanken. Nu får jag önska er en trevlig dag och glöm inte att hålla er uppdaterade på bloggen!